Защо да бидваме на собствения си бранд?

Стартирахме Facebook рубрика: Маркетинг съвети. В нея споделяме различни съвети, даваме отговор на някои често срещани въпроси, споделяме част от нашия опит. Можете да ни последвате във Facebook, за да научавате първи нашите съвети. Всички те, след това ще се публикуват и тук – в нашия блог. Първата тема от поредицата е: Защо да бидвам на собствения си бранд?

защо да бидваме на собствения си бранд при реклама в Гугъл Google Ads

Много често ни задават въпроса: защо да бидваме на собствения си бранд? Какъв е смисъла, след като и без това сайтът ни ще излезе на начални позиции? Днес даваме отговор 👇

👉Дори и да имате чудесно SEO и да сте начело в органичните резултати във вашата ниша, то винаги има конкуренти, които ще бидват на вашата бранд дума, за да ви откраднат клиенти. Не забравяйте, че има поне 3 места с рекламни позиции, които излизат над вас. Дали клиентите ще скролнат до органичните резултати? – Не знаем.

👉Влезли сте в кампания, но не рекламирате в Google Ads. Потребителите виждат рекламата ви, но не влизат веднага. След това забравят коя точно фирма е пуснала промоционалното предложение. Търсят по продукт и попадат на конкурентите ви. В крайна сметка от големия рекламен бюджет, който сте разходвали, се възползват вашите конкуренти.

👉Можете да привлечете по-качествени потребители, тъй като щом са чували за вас и ви търсят по име, явно са заинтересовани от вас. Можете да се възползвате и да им дадете по-изкушаващо предложение.

🎖Не на последно място, вашите бранд думи са на по-ниска цена.

Нуждаете се от реклама в Гугъл? Пишете ни на office@creativezbg.com или през формата за контакти.

bg_BGBulgarian