Дизайн и изработка на уебсайт за ресторант

С нас се свързаха собствениците за дизайн и изработка на уебсайт за ресторант Телец. Ресторантът се намира в кв. Обеля, София, до метростанция Обеля и разполага както с градина, така и с вътрешна голяма зала, като общия капацитет е над 150 човека. Освеен това предлага чудесна скара и барбекю, както и вкусни пици. Като цяло ресторантът е съчетание на приятна атмосфера, добра кухня и професионално обслужване. Ресторант Телец работеше от известно време и съответно имахме определени решения за дизайна и информацията, която да се публикува в сайта. Вижте с какви предизвикателства се сблъскахме и какви решения взехме.

Дизайн и изработка на уебсайт за ресторант Телец
Дизайн и изработка на уебсайт за ресторант Телец

Предизвикателство 1 – меню

При изграждането на уебсайт за ресторант е важно менюто да е включено, като предлага пълна информация както за вид ястие, цена и грамаж, така и за включените храни в изработката на ястието за наличие на алергени. Освен това менюто включва повече от 13 групи астия – салати, основни, барбекю и др., като във всяко да се включват и отделните ястия от категорията. Някои биха казали, че може би е фасулско това, но при изграждането на уебсайт е важно да не се налага прекалено скролиране по екрана, за да се прочете цялото меню, съответно тези групи хем да бъдат разделени, хем да бъдат включени в една страница. Освен това менюто на ресторанта не трябваше да натоварва менюто в хедъра на уебсайта. Все пак има и друга важна информация, която трябва да бъде включена там и да бъде лесно достъпна.

Изработка на меню за уебсайт на ресторант
Изработка на меню за уебсайт на ресторант

За наше щастие собствениците ни се довериха напълно както за дизайна, така и за професионалните решения по изграждането, като единствено получавахме съдействие в информацията, която да се публикува. В случая с менюто взехме решение информацията да бъде публикувана на една страница, разделена в групи, и да има там бутони към всяка една подстраица с категорията храна и включените в нея ястия. Разбира се, всичко това трябва да изглежда и изглежда добре на всякакви видове дисплей устройства.

Предизвикателство 2 при дизайн и изработка на уебсайт за ресторант

При дизайн и изработка на уебсайт за ресторант трябва да се обработват и оптимизират десетки снимки на всякаква вкусна храна. Докато го правихме изпитвахме неистов глад, дори и да сме се нахранили преди малко. И нашата вяра е именно такава – освен да показва разположения и възможности, сайтът трябва да приканва с вкусна храна. И нашият глад да бъде пренесен и при клиента. И искрено се надяваме, ако го разгледате (линк има в края на статията) да ни разберете защо бяхме постоянно гладни. А иначе ние след малко отиваме да хапнем в Ресторант Телец да хапнем свински къстчета с лук, вратна паржолка и сърчица на тиган. Може да се срещнем случайно там.

Изработка на уебсайт за ресторант Телец
Изработка на уебсайт за ресторант Телец

В резултат работата ни по дизайн и изработка на уебсайт за ресторант Телец бе одобрена на 100%.

Уебсайтът е изработен на WordPress, тема DIVI, с продължаване техническа и административна поддръжка.

Линк към уебсайта: telec.bg 

За повече информация относно цени на разработване и дизайн на уебсайтове – виж Уебсайтове.

bg_BGBulgarian