Как да свалите видео от поверителна група без да сте администратор в нея?

Видеата са изключително разпространени в социалните медии. Правят се събития, излъчва се на живо, но какво да правите, ако трябва да свалите видео от поверителна група без да сте администратори в нея? В днешната статия ще ви разкрием точно тази тайна.

В началото искам да направя следните уточнения: първо, със стандартните екстеншъни не става, тъй като видеата не са публични. Второ, приемам, че запис на екран не е опция, тъй като има дълги видеа и няма нужда да се губи време за запис или защото устройството (лаптоп или компютър) ви трябва, за да работите.

Първо ще ви покажем как да изтеглите видео от поверителна група, ако сте администратор. Фейсбук е предоставил тази възможност и това става изключително лесно. Отваряте видеото в голям екран на вашето десктоп устройство и в десния горен ъгъл на екрана има три точки. Като кликнете на тях и виждате въпросната опция – Изтегляне на видеоклипа.

Как да свалите видео от поверителна група без да сте администратор в нея?

Много често се случва да работите към даден бизнес или организаторите на видеата не са толкова технически грамотни. Излъчват се видеа, но вие не сте администратор и не можете да ги изтеглите. Самите видеа са ви необходими, за да разработите YouTube или друг видео канал. В този случай следвайте тези стъпки и ще можете без проблем да ги изтеглите.

  • Ако използвате Chrome за браузър, то тогава отивате в групата, влизате в Мултимедия > Видеа и отваряте желаното видео
  • Копирате URL адреса му
  • След това отваряте Mozilla Firefox и пействате там копирания URL. Разбира се, трябва да сте логнат потребител на Фейсбук, за да може да го гледате там.
  • След това изпълнявате клавишната комбинация едновременно Ctrl+Shift+M. По този начин емулирате визия на мобилно устройство на десктоп. Все още URL адресът ви е за декстоп версията.
  • За да обърнете в тотално мобилна версия замествате цялото https://www. с m.
  • След това с десен бутон избирате Инспектиране, съответно ви се отваря конзолата за инспектиране на елементи и т.н. Там избирате Network и Media от неговите опции. Към момента все още не сте пуснали видеото да върви и затова там е празно.
Как да свалите видео от поверителна група без да сте администратор в нея? - подробни стъпки - CreativeZ Digital Marketing Agency
Как да свалите видео от поверителна група без да сте администратор в нея? – подробни стъпки – CreativeZ Digital Marketing Agency
  • Сега е момента да натиснете бутона Play на самото видео. В този момент веднага в конзолата ви се явява файл, който започва с 100000… Кликвате два пъти върху този файл и той се отваря в нов таб.
  • След като вече ви се е отворило видеото в нов таб, проверете дали тръгва и всичко е наред с него. Ако да, с десен бутон върху него и избирате опцията Save Video As.

Готово! Вече знаете как да свалите видео от поверителна група без да сте администратор в нея.

Ако статията ви е харесала, можете да ни последвате във Фейсбук или да споделите статията с ваши приятели и колеги, на които тя ще е полезна.

В случай че имате нужда от изработка на уебсайт или управление на фейсбук страница, можете да се свържете с нас на office@creativezbg.com

bg_BGBulgarian