Редизайн на медиен уебсайт за varriospot.bg

Като част от дейността си Varrio Sport предлага на своите клиенти и полезна информация за спорта и здравословния начин на живот. Така като естествено допълнение се родила и фондацията Спорт и природа. Като наш клиент за Маркетинг в социалните медии те се обърнаха към нас за редизайн на медиен уебсайт за varriospot.bg.

Изработка на уебсайт varriospot.bg
Изработка на уебсайт varriospot.bg

Фондацията разполагаше с уебсайт, от който не бяха доволни. С какво се сблъскахме и какви предизвикателства срещнахме при изработката му?

Първото предизвикателство беше да запазим url адресите. Когато уебсайтът е изработван, не е била вложена „мисъл“ в правилната структура. Имаше различни статии в една и съща категория с един и същ url. Освен това предишните разработчици не всички статии бяха превели, т.е. въпреки че уебсайтът е на български език, в него имаше статии както на български, така и на английски език.

Решенията при редизайн на медиен уебсайт за varriospot.bg

Медийният уебсайт предлага различна полезна информация в различни области от спорта и здравословния начин на живот. Затова трябваше да се направи правилно меню, както и добра url структура. Също така взехме решение старите url-и да се запазят, но без да се дублират.

Преведохме тези статии, които предлагаха добра информация, а някои от старите не ги прехвърлихме.

Разработвайки менюто, се оказа, че в някои категории има много малко публикации. Затова трябваше на начална страница да изведем тези категории, които предлагаха по-богато съдържание.

Предизвикателствата при редизайн на медиен уебсайт
Предизвикателствата при редизайн на медиен уебсайт

Също така вградихме възможност за банерна реклама – за популяризиране на събития и полезна информация от други източници.

Разбира се, не пропуснахме всички проследяващи кодове на Google и Facebook, както и интеграции, които поръчителя изиска. Така също задължително за нас е уебсайтът да е съобразен с последните изисквания на търсещите машини и законовите разпоредби, както и да е mobile-friendly.

Уебсайтът е изработен на WordPress, с Elementor, с продължаваща техническа и административна поддръжка. Линк към уебсайта: varriospot.bg

За повече информация относно цени на разработване и дизайн на уебсайтове – виж Уебсайтове.

bg_BGBulgarian