Как мобилният маркетинг може да подобри бизнеса ви?

Независимо от размера на вашата фирма, мобилният маркетинг ТРЯБВА да бъде част от цялостната Ви маркетингова стратегия.

Данните са зашеметяващи – колко информация се консумира от мобилни устройства, както и колко време се изразходва на таблети и смартфони. Ако нямате мобилно присъствие, бизнесът ви има огромен проблем. Ползите от съставянето на мобилна маркетингова стратегия за вашия бизнес са многобройни. Съществуват редица начини, по които бизнеса ви може да използва мобилните устройства, за да привлече вниманието на вашите целеви потребители. Предлагаме ви кратък списък от 5 начина, по които вашият бизнес може да използва мобилния маркетинг, за да увеличи продажбите и удовлетвореността на клиентите.

5 начина как да използвате мобилния маркетинг

Инвестирането в мобилния маркетинг, ако се направи с правилен план, може да донесе огромна възвращаемост на инвестициите за вашата организация. Все повече хората ползват своите смартфони и таблети за работа, сърфиране, ползване на приложения, а времето, което прекарват в ползването им се увеличава. Някои смятат, че единственият начин да „инвестирате“ в мобилни устройства е да създадете свое собствено приложение. Макар че това е един път, определено не е единственият. Ето 5 начина, по които бизнеса Ви може да използва мобилния маркетинг, за да постигне целите Ви по организацията.

#1 Оптимизирайте уебсайта си за мобилни устройства

Това е една от най-добрите и най-рентабилни мобилни стратегии, които можете да приложите за бизнеса си. Ползването на уебсайт, който функционира добре на мобилни устройства, прави обиколката много по-лесна, което ще задържа хората в сайта ви по-дълго. Уверете се, че работите с добра компания. Това е страхотна първа стъпка в използването на мобилния маркетинг за вашия бизнес.

#2 Оптимизиране на уебсайта на трета страна за мобилни устройства

Ако фирмата ви не присъства в сайтове като Yelp или Google Places, важно е да го направите незабавно. Това са страхотни сайтове, които много хора използват чрез мобилни устройства. Ако фирмата Ви е посочена там, уверете се, че цялата информация за контактите (особено адресът и телефонният номер) са на тези страници, тъй като много хора обикновено се опитват да намерят указания или търсят да се обадят в магазина ви. Ако те не могат лесно да намерят тази информация, те просто могат да се насочат към вашите конкуренти.

#3 Пускайте мобилни реклами

Излъчването на реклами винаги се възвръща. Ако имате строга стратегия и внимателно следите изпълнението, аз мисля, че си заслужава. Намерете приложения, които смятате, че целевата Ви аудитория използва, и след това започнете да пускате реклами, за да видите дали започва взаимодействие. Това би могло да бъде чудесен начин за генериране на възможности за вашия бизнес.

#4 Използвайте мобилни приложения от трети страни за маркетинг

Друг чудесен начин да използвате мобилния маркетинг за бизнеса си е да използвате приложения на трети страни, за да подобрите ефективността на работното място или за маркетинг. Има много приложения на пазара, които могат да са от полза за вашите служители и да им помогнат да работят по-добре, което от своя страна ще помогне на продажбите и удовлетвореността на клиентите. Има и все повече и повече маркетингови приложения, които можете да използвате, за да ангажирате клиентите си. Намерете някои от областите на бизнеса си, които смятате, че могат да се възползват от някои нови технологии и да започнете да проучвате дали има „приложение за това“

#5 Изградете свое собствено мобилно или уеб базирано приложение за бизнеса си

Както споменахме по-горе, другата възможност е да създадете свое собствено приложение. Това е страхотна стратегия, стига да го мислите и да излезете с приложение, което действително ще предостави стойност на целевия ви потребител. Някои компании създават приложения, за да могат да кажат, че имат приложение, но нямат стратегия да накарат хората да го изтеглят, да не говорим за намиране на стойност при използването му. Уверете се, че разполагате с ценен инструмент за вашите клиенти и след това започнете процеса на изграждане.

Всички тези 5 мобилни стратегии могат да бъдат много ефективни, когато се изпълняват правилно. Най-важните неща, които трябва да направите, са:
а) да имате план и
б) да изберете подходящите партньори, с които да работите.

Ако това съдържание е било полезно за вас и имате нужда от нашите услуги, можете да се свържете с нас по удобен за вас начин чрез КОНТАКТИ.

Не пропускайте и да разгледате нашите услуги – ние сме насреща, за да помогнем на вашият бизнес да се развива.

bg_BGBulgarian