7 причини защо да имате бизнес профил в Инстаграм

създаване на бизнес профил в инстаграм

Инстаграм е най-бързо развиващата се мрежа в момента. Тя е „млада“, а това означава, че възрастовата група, която я ползва е от млади хора. Статистиката показва, че нейната възраст започва да се покачва. Ако все още не ползвате тази социална мрежа като канал, прочетете по-долу как се създава и защо да изберете да имате бизнес профил в Инстаграм.

Ако нямате бизнес профил в Инстаграм, ще ви покажа как да си създадете такъв.

Първо, трябва да си инсталирате приложението на телефона. Стартирате го и следвате инструкциите. Когато ще създавате бизнес профил, препоръчвам това да стане с бизнес имейл, за да може лесно да предоставяте достъпа до него при смяна на служител. По този начин се създава личен профил в Инстаграм.

След като вече е създаден профилът на фирмата, трябва да се създаде бизнес профил. Той задължително се асоциира с вашата бизнес страница. За да създадете бизнес профил в Инстаграм, трябва да кликнете на трите точки горе вдясно.

След това скролирате надолу докато намерите бутон „Превключване към бизнес профил“ > кликвате > Продължаване /4пъти/ > Избор на страница. Тук ви се зареждат всички страници, които потребителят, който се е логнал във Фейсбук приложението на телефона с Фейсбук профила си, има администраторски права. Избирате си съответно страницата от Фейсбук на вашия бизнес и проверявате  въведените контакти – имейл, телефон и адрес. Натискате Готово в горния десен ъгъл и вече имате създадена бизнес страница.

Размери на изображенията в Инстаграм

В Инстаграм има различни места, където можете да публикувате. Съответно, за да изглежда добре, трябва да знаете и съответните размери:

  • изображенията са с размер 1080 х 1080 пиксела
  • Instagram stories – 1080 х 1920 пиксела.

Ако все още се чудите какви са разликите между личен и бизнес профил в Инстаграм, вижте 7 причини, които ще ви убедят в неговите ползи.

Още полезни видеа за маркетинг можете да гледате в нашия YouTube канал. 

В случай че изпитвате затруднения какво съдържание да генерирате за тази медия или имате още въпроси по отношение вашия бизнес профил в Инстаграм, можете да се свържете с нас през формата ни за контакти.

Не пропускайте и да разгледате нашите услуги – ние сме насреща, за да помогнем на вашият бизнес да се развива.

Абонирайте се за месечния ни бюлетин

Абонирайте се за месечния ни бюлетин, които съдържа освен тонове полезна информация, но и специални промоционални предложения САМО за абонатите.

Обещаваме, изпращаме по един имейл на месец. Така че няма да досаждаме. Също така не споделяме лични данни с трети страни.