7 причини защо да имате бизнес профил в Инстаграм

създаване на бизнес профил в инстаграм

Инстаграм е най-бързо развиващата се мрежа в момента. Тя е „млада“, а това означава, че възрастовата група, която я ползва е от млади хора. Статистиката показва, че нейната възраст започва да се покачва. Ако все още не ползвате тази социална мрежа като канал, прочетете по-долу как се създава и защо да изберете да имате бизнес профил в Инстаграм.

Ако нямате бизнес профил в Инстаграм, ще ви покажа как да си създадете такъв.

Първо, трябва да си инсталирате приложението на телефона. Стартирате го и следвате инструкциите. Когато ще създавате бизнес профил, препоръчвам това да стане с бизнес имейл, за да може лесно да предоставяте достъпа до него при смяна на служител. По този начин се създава личен профил в Инстаграм.

След като вече е създаден профилът на фирмата, трябва да се създаде бизнес профил. Той задължително се асоциира с вашата бизнес страница. За да създадете бизнес профил в Инстаграм, трябва да кликнете на трите точки горе вдясно.

След това скролирате надолу докато намерите бутон „Превключване към бизнес профил“ > кликвате > Продължаване /4пъти/ > Избор на страница.

Тук ви се зареждат всички страници, които потребителят, който се е логнал във Фейсбук приложението на телефона с Фейсбук профила си, има администраторски права. Избирате си съответно страницата от Фейсбук на вашия бизнес и проверявате  въведените контакти – имейл, телефон и адрес. Натискате Готово в горния десен ъгъл и вече имате създадена бизнес страница.

Размери на изображенията в Инстаграм

В Инстаграм има различни места, където можете да публикувате. Съответно, за да изглежда добре, трябва да знаете и съответните размери:

  • изображенията са с размер 1080 х 1080 пиксела
  • Instagram stories – 1080 х 1920 пиксела.

Ако все още се чудите какви са разликите между личен и бизнес профил в Инстаграм, вижте 7 причини, които ще ви убедят в неговите ползи.

Още полезни видеа за маркетинг можете да гледате в нашия YouTube канал. 

В случай че изпитвате затруднения какво съдържание да генерирате за тази медия или имате още въпроси по отношение вашия бизнес профил в Инстаграм, можете да се свържете с нас през формата ни за контакти.

Не пропускайте и да разгледате нашите услуги – ние сме насреща, за да помогнем на вашият бизнес да се развива.

bg_BGBulgarian